Nieuws

3x benodigdheden voor een hond

Honden zijn zeer geliefde huisdieren in België en Nederland. Samen met katten komen de trouwe viervoeters het meest voor als huisdier in Belgische en Nederlandse huishoudens. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, want wie is er nu niet dol op honden? Een hond in huis kan veel werk zijn, maar u krijgt er ook onwijs veel voor terug. Ze zijn altijd blij om u te zien, worden iedere dag enthousiast van hetzelfde bakje voer en zijn echte knuffelaars. U wilt dan ook het beste voor uw hond en dat vergt tijd en aandacht. Er zijn een aantal benodigdheden voor ieder hond. In deze blog bespreken we er daarvan drie.

Speelgoed

Spelen is zeer belangrijk voor honden. Hier kunnen zij hun energie in kwijt omdat het een goede fysieke inspanning is én het bevorderd de relatie tussen de hond en het baasje. Ook kunt u uw hond spelenderwijs gedrag af- een aanleren. Zorg dan voor uw hond speciaal hondenspeelgoed aanschaft. Dit is belangrijk voor de veiligheid van uw hond. Bij hondenspeelgoed kunt u denken aan touwen, kauwspeelgoed, hondenballen, frisbees, knuffels, ballenwerpers en waterspeelgoed. Iedere hond heeft zo zijn eigen voorkeur voor speelgoed. Laat hem daarom verschillend speelgoed uitproberen en kijk wat hij het leukst vindt. Daarnaast hebben verschillende hondenrassen ook zo hun eigen voorkeur.

Halsband en riem

Een halsband en riem is noodzakelijk wanneer u uw hond wilt gaan uitlaten. Wel mag de hond pas naar buiten als hij alle injecties heeft gehad. Tot die tijd kunt u de hond laten wennen aan het dragen van een halsband en het lopen aan een riem. Op deze manier zal hij alvast gewend zijn zodra hij naar buiten mag. Een halsband biedt veel bewegingsvrijheid aan uw hond. Hier zal hij dan ook snel aan wennen. Als de hond echter vaak hard aan de lijn trekt, kan hij een nekblessure oplopen. Een tuigje is dan meer geschikt, omdat de kracht over de gehele borstkas wordt verdeeld. Het soort tuigje is afhankelijk van de lichaamsbouw, kracht en persoonlijke voorkeur. Daarnaast zijn er verschillende riemen die aan de halsband of het tuigje te bevestigen zijn.

Hondenmand

Honden hebben ook voldoende rust nodig. Hiervoor kunt u de hond een zachte, comfortabele hondenmand of kussen aanbieden. Veel hondenmanden en -kussens hebben een antislip onderzijde waardoor het op de plek blijft liggen. U kunt kiezen uit verschillende soorten, zoals orthopedische hondenmanden en kussens en zelfs zelf verwarmende soorten. Hiermee kan uw hond heerlijk uitrusten.

Geef een antwoord